Nederlander nog steeds tuk op papierloos kantoor

Nederlander nog steeds tuk op papierloos kantoor

Het papierloze kantoor is volgens 85 procent van de Nederlanders een goed idee. Bij onze Oosterburen heeft maar 38 procent van de mensen het idee dat papierloos werken prettig is, zo blijkt uit onderzoek van Viadesk.

De conclusie mag worden getrokken dat het Nederlandse bedrijfsleven meer op heeft met digitale vernieuwing en efficiënte bedrijfsprocessen dan het Duitse. Helemaal papierloos werken hoeft trouwens ook niet, zo’n 75 procent van de Nederlandse werkenden vindt het prettig om te werken in een omgeving waar het gebruik van papier zoveel mogelijk gereduceerd wordt.

Mobiel internet

De opkomst van papierloos werken hangt samen met mobiel internetgebruik. Volgens gegevens van het CBS maakt 56 procent van de Nederlanders gebruik van internet op de mobiele telefoon of tablet, het gemiddelde in de EU ligt op 35 procent. Duitsland ligt daar met 31 procent onder. Het land heeft in Europa zelfs het laagste aandeel mobiele internetgebruikers.

Statussymbool

Duitse professionals zien papier als een indicatie van hun werkzaamheid. Mujibor de Graaf, directeur van Viadesk, stelt: “Duitsers zijn veel meer bezig met het psychologische aspect. In het onderzoek geeft bijna de helft aan dat documenten op het bureau laten zien wat er nog moet gebeuren en dat papier in de werktas een productief gevoel geeft.”

Vooral het MKB werkt papierloos

De kleine bedrijven in Nederland zijn veel sneller met het gebruik van nieuwe werkwijzen. Papierloos werken wordt door het MKB in ons land veel eerder opgepakt dan bij grote bedrijven. “Kleine bedrijven zijn een stuk flexibeler, en kennen tevens meer jonge mensen in hogere managementfuncties. Ze springen daarom sneller in op nieuwe, digitale technologieën en zien daar ook de financiële voordelen van”, zegt De Graaf.

Bron: AutomatiseringGids, Richard Keijzer

http://www.automatiseringgids.nl/nieuws/2014/01/nederlander-nog-steeds-tuk-op-papierloos-kantoor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *